✔ Ruim 80 jaar dè groothandel in verpakkingen.
✔ Gratis verzending vanaf €100,-
✔ Snelle en betrouwbare levering.
Al 50 jaar de groothandel in verpakkingen en kantoorartikelen

Golfkarton

Iedereen komt op een moment in zijn leven wel in aanraking met golfkarton. Zij het door middel van verhuisdozen, bij een online aankoop of in de winkel als verpakking. Een goede reden om eens dieper in te gaan op dit product en wat er allemaal mee gedaan wordt.

Golfkarton is een product dat wordt samengestelt van diverse producten. De belangrijkste grondstof voor het karton is papier. Het papier hiervoor wordt gemaakt van houtpulp en gerecycled papier. Door verschillende samenstellingen van o.a. deze prodcuten rollen er uit de molen diverse kwaliteiten. Kwaliteiten die mede bepalend zijn voor de kwaliteit van het golfkarton.

Nadat het golfkarton is geproduceerd zijn er diverse mogelijkheden waarvoor dit kan dienen. De meest gebruikte is dozen. Standaard amerikaanse vouwdozen bestaan uit verschillende kwaliteiten wat betreft de dikte van het golfkarton. Deze dikte van de golf wordt aangegeven door middel van een letter. Te weten E is 1.5mm dik, B staat voor 3mm en C voor 4mm dikte. Buiten deze dikte kunnen dozen ook bestaan uit diverse lagen karton.

Golfkarton typen

De meest voorkomende zijn de enkele golf, dubbele golf en driedubbele golf.

 • De enkele golf kartonnen dozen worden het meest gebruikt. Deze dozen zie je zeer veel voorbij komen wanneer je bijvoorbeeld online een bestelling plaatst. De doosjes wordt geadviseerd bij producten die niet breekbaar en lichtgewicht zijn.
 • Dubbele golf kartonnen dozen zijn samengesteld van 2 verschillende typen golfkarton. Deze dozen worden gebruikt voor de zwaardere producten. Ook bij het verzenden geven deze dozen de schockbestendigheid die het product vraagt. De samenstellingen van de dubbel golfkarton zijn meestal de combinatie van een EE golf, EB golf en BC golf.
 • Driedubbele golf kartonnen dozen zijn de dozen die worden gebruikt in de industrie. Deze dozen zijn zeer stevig en kunnen extreme lasten dragen. Buiten dat de doos zeer schok- en scheurbestendig is, zijn deze ook zeer bestand tegen vocht.
 • Bent u op zoek naar diverse soorten dozen of golfkarton op rol? Standaard heeft Baas verpakkingen een zeer ruim assortiment hierin. Tevens voor dozen met een afwijkend formaat of dozen voorzien van een bedrukking kunt u bij ons terecht. Neem in dit geval contact met ons op en ontvang een op maat gemaakte offerte.
  Golfkartondozen
  Gratis bezorging vanaf € 100
  Gratis bezorging vanaf € 100
  Afhalen in onze winkel
  Afhalen in onze winkel
  Altijd de beste service
  Altijd de beste service!