Al 50 jaar de groothandel in verpakkingen en kantoorartikelen

Gespen en Zegels

Geen bevestiging zonder sluiting. Voor het bevestigen van omsnoeringsband worden zowel gespen en zegels gebruikt.

Zegels binden twee delen van omsnoeringsband aan elkaar. Ze worden bevestigd door middel van een zegeltang. Handmatig zijn deze dus niet te verwerken. Bij het gebruik van zegels dient u goed erop te letten dat de breedte van de zegels passend is aan het gebruikte omsnoeringsband. Zegels kunnen, doordat zij worden verbogen met een zegeltang, eenmalig worden gebruikt. Voor extra trekkracht zijn de zegels voorzien van een profiel aan de binnen zijde.

 • Gespen
 • Gespen zijn leverbaar in zowel kunststof als metaal. Beide uiteraard met aparte eigenschappen.

  Gebruikelijk zijn kunststof gespen geleverd in 12 en 16mm. De gespen zijn voorzien van een profiel om te voldoen aan extra grip. Dit type gesp wordt gebruikt voor lichtgewicht ladingen tot een maximum gewicht van 90 kg. Het is dus nutteloos om sterker, en vaak duurder, omsnoeringsband te gebruiken.

  Kunststof gespen zijn gemakkelijk te spannen met de hand, echter heeft u natuurlijk een beter resultaat wanneer u een spanner hiervoor gebruikt.

  Hieronder wordt aangegeven hoe de kunststof gesp bevestigd dient te worden.

  Metalen gespen bieden de mogelijkheid zware ladingen om te snoeren. Over het algemeen wordt er ook polyester of textiel omsnoeringsband bij gebruikt. Deze hebben een hogere draagkracht dan de polypropyleen omsnoeringsbanden. Ook de metalen gespen zijn handmatig te gebruiken. Wel wordt voor de zwaardere ladingen geadviseerd gebruik te maken van een spanner. Op deze manier kunt u de veiligheid van uw zending garanderen. De metalen gespen kunnen meerdere keren gebruikt worden.

  Hieronder wordt aangegeven hoe de metalen gesp bevestigd dient te worden.

  Vragen over het gebruik van spanners, zegels, gespen of andere verpakkingsproblemen? Laat het ons weten. Voor meer informatie over omnsoeringsband kunt u hier terecht.

  Gratis bezorging vanaf € 100
  Gratis bezorging vanaf € 100
  Afhalen in onze winkel
  Afhalen in onze winkel
  Altijd de beste service
  Altijd de beste service!