Al 50 jaar de groothandel in verpakkingen en kantoorartikelen

Omsnoeringsband

Om de volle palletladingen goed en stevig vast te zetten wordt omsnoeringsband gebruikt. Omsnoeringsband is er in diverse breedten en kwaliteiten. Voor elke klus is er dus een meest geschikt type:

Pp omsnoeringsband is het meest gebruikte. Het is relatief voordelig en kan handmatig worden toegepast. Het sluiten dient door middel van klemmen of beugels te gebeuren. Door de lichte kwaliteit wordt het aanbevolen dit niet bij zware ladingen te gebruiken (+350kg).

Polyester omsnoeringsband dient, door zijn zeer sterke kwaliteit, als uitstekend alternatief voor stalen omsnoeringsbanden. Ladingen tot wel 550 kg kunnen netjes worden beveiligd. Doordat, voor deze zware ladingen, het band strak moet worden aangebracht, maakt men vaak gebruik van spanners. Zij het elektrisch of handmatig.

  • Textiel omsnoeringsband

Textiel omsnoeringsband is ideaal voor het vastzetten van o.a. machines. Het is van zachte kwaliteit, soepel en veilig. Het wordt vooral gespannen door middel van een handmatige spanner en vastgezet met metalen gespen. Een groot voordeel van textiel omsnoeringsband is dat het herbruikbaar is en kan ladingen dragen tot wel 850kg.

  • Metaal omsnoeringsband

Staalband zoals het ook wel wordt genoemd is de sterkste van de 4. Het biedt de juiste oplossing voor grote industrie als in bijvoorbeeld de bouw. Deze soort omsnoeringsband wordt geadviseerd voor ladingen tot 2000kg.

Alle standaard soorten omsnoeringsband en toebehoren kunt u hier bestellen. Op zoek naar speciale maten of kwaliteiten? Deze zijn op bestelling leverbaar.

Het afsluiten en verbinden van het omsnoeringsband wordt gedaan door middel van gespen en zegels. Meer informatie daarover vindt u hier.

Gratis bezorging vanaf € 100
Gratis bezorging vanaf € 100
Afhalen in onze winkel
Afhalen in onze winkel
Altijd de beste service
Altijd de beste service!